Utsatt reise.....

Morgengry
Bjerkås, Bård & Gry Enger
Sun 1 Jun 2014 11:52
Hei, alle sammen!

Ja, kan dere tenke? Vi måtte bli en dag ekstra på Horta. Og grunnen er heldigvis ikke dramatisk, det var den enkle grunn at 30 andre båter hadde tenkt det samme som oss…. ;-) Så da vi kom, med godt mot, til marinakontoret kl. 11:00 var det laaaang kø. Alle ARC-båtene skulle også sjekke ut i går, og noen båter skulle sjekke inn… og det var ganske så kaotisk i havnen for de fant ikke plass til alle, så noen måtte ligge på svai….. Bård var meget forsynt med å stå i utsjekkingskø…. sulten (og tørst) var han og….. da han kom tilbake til båten klokken 15:00!!! ;-) (men det var jo sosial og morsomt i køen…., han hadde mange gode historier å fortelle da han kom tilbake).

Så en rask avgjørelse ble tatt, vi drar i morgen, 1. juni! Det må jo være en fin-fin dag/dato å dra på ;-) Og jeg?? hva jeg gjorde i mellomtiden? Joooo, jeg snakket med andre seilere, som ikke skulle sjekke ut, og så betalte jeg regninger, var altså på pub og benyttet WiFi-tilbudet, og måtte drikke vin….. ;-) Jeg tror, jeg tross alt, hadde det greiere enn Bård!

Nå seiler vi ihvertfall og det er nyyydelig vær, nesten ikke vind. Vinden er, innimellom øyene her, rett østlig og livet er greit. Ca. 1000 nautiske mil har vi foran oss (det blir mange røde bukser dette her….;-)) Foreløpig er det blikk stille hav.

Lokalbefolkningen har sagt at vi må se etter hval! Og det kan dere jøss på at jeg skal! Kamera skal være PÅ hele tiden og målet er å få med HALEN idét den dykker ned i dypet!

Observasjoner:

- 1 bilferge - Atlanticoline…. ;-)
- 1 «flaggrute»
- Vi har vel «s/y Amalie II» foran oss?

Utseilt distanse siden avreise, kl.: 10:15-12:00 UTC = 7.8 nautiske mil :-)

Alt vel ombord. Mye ferskmat er sikret, så vi tror det skal være velstand på denne overfarten. Det er jo frukt og grønnsaker vi har pleid å savne mest og det har vi rikelig med.

Alt vel om bord. Nå gleder vi oss til å være underveis på havet igjen!