GRATULERER MED DAGEN!

Morgengry
Bjerkås, Bård & Gry Enger
Sat 17 May 2014 07:54
Dag 18, 17. mai - Gratulerer med dagen!

Aller først: GRATULERER MED DAGEN, til hele det NORSKE folk! Gratulerer med dagen, kjære venner!!  GRATULERER med dagen Gjertrud! Flagget vårt vaier stolt i vinden, spesielt i dag!

Vi har champagne på kjølen i dag og har avtalt både med s/y Nye Høyder, s/y Eventyr, s/y MariMagi og s/y Belle som har kommet seg til Horta/Azorene allerede, og noen venner på land, i Norge at vi tar en skål i dag, klokken 14:00 UTC. Det blir klokken 10:00, lokal tid (Karibisk tid) for oss. Litt tidlig med en skål kanskje, men det er da 17. MAI!

Ellers er det noen som lurer på hva spesielt vi har lagt opp til i dag? Vi prøvde å få tak i spekekjøtt før vi dro fra British Virgin Island, det klarte vi ikke. MEN vi skal likevel klare å markere dagen, med litt som vi har på lur.

  • Middagen blir «ande confit».
  • Firkløveren som jeg fikk av s/y Dory, Trude&Jon til bursdagen, skal sprettes.
  • Skillingsboller, bakt av s/y Dory v/Trude, skal ut av frysen og nyyytes
  • Nylagde og varme popcorn, lagd i microovnen som vi har…. ;)

18 døgn har vi vært på sjøen og tilbakelagt 1958 nautiske mil i skrivende stund, kl 03:00 lokal tid…. ;-)) Vi begynner på det 19 døgnet på selveste 17. mai. Vi har ennå ca. 620 nautiske mil igjen og da håper vi på at vinden vil stå oss bi, for vi kan ikke hjelpe til med motor.  Vi testet propellen igjen i går. Det er litt mindre vibrasjon nå, så det høres ikke så nifst ut nå. Men likevel, den er ikke brukanes.

Vi hadde en flott dag i går også. Vi har sol og det er godt, for jammen santen har det blitt kaldere nå. Jeg går i kortebukse, men må ha vindjakke på ;-) Vinden veksler mellom 5 knop til 20/22 knop (2,5-12 sek./m.). I og med de store Atlanterhavsbølgene og at vinden veksler mellom å komme inn fra styrbord og barbord akten for tvers, trenger vi litt vind, så fra 15-20 knop kan vi like ;-) Da går Morgengry jevnt og fint og det blir ikke så gyngete, bare litt gyngete…. ;-)

Ja, i går var det såpass at jeg kunne ta dørkevask, bake nok et flettebrød og vi kunne produsere vann. Vi lagde oss deilig middag, men heretter blir det uten grønnsaker. Dvs. vi har noen erter & bønner igjen på boks. Ellers har vi kun 1 løk igjen og den skal være til hot-dog-lunsj i dag ;-)

Alt vel ombord. Utseilt distanse siste 20 timer: 103 nautiske mil