Utforbi Western Sahara

Morgengry
Bjerkås, Bård & Gry Enger
Mon 25 Nov 2013 14:08
Hei, alle sammen!

1000-takk for alle fine SMS-meldinger over satelitt-telefonen. Det plinker så lystelig i den og da blir det stor stemning ombord. Hvem husker på oss nå?

Vi har hatt en super seilas til nå, kanskje litt lite vind for vår store tunge båt. Men vi klager ikke.

Vinden har vært svært nordlig og nordvestlig. I natt snudde den tvert om til sørlig, og det var etter at det i 2 hele timer var dam stille med dertil rotete sjø. Vi har fått gynget oss mye ;-) Vi startet jernhesten på det tidspunktet, vi kunne jo ikke ligge å duppe med Grand Canaria i sikte på styrbord side!!

Vi seilte rett øst fra start - 120 grader. Etter vel en time ØSTE det ned! Riktig bergensvær, vi ble VÅTE og skuten!! Så var det å få på seg skikkelig regntøy og nå fruen endelig fikk på seg sitt, sluttet det!! MEN innen den tid, var ALT KLISS KLASS! Utgjort å starte turen med en haug med vått tøy!!

Vi "klarte" å dreie 180 grader mot WP, anbefalt av Mads hos "Fri Vind".

WP er satt, som anbefalt, men vi ligger øst for det. Seiler så godt som vi kan nå, mot anbefalt WP. Har nå i formiddagstimene seilt 240 gr., men måtte jibbe nå kl. 13:00 og går nå på 200gr. og det blåser ca. 20 knop. Regner med at til natten får vi gunstigere posisjon mot WP eller St.Lucia :-)

Vinden i natt har variert fra 0-8 knop.

I starten hadde vi 10-20 knop.

I går ettermiddag så vi 32 knop, men for det meste varierte det mellom 20-30 knop.

Etter vår logg har vi nå utseilt distanse på 131 nmil kl. 13:00 - på 24 timer.

Ellers er alt vel ombord, har sovet litt dårlig i natt, toppen 1 time i slegen på alle 3, men vi har vel fått toalt 2-3 timers søvn alle sammen, så vi klager ikke, stemningen er god.

Hilsen fra Gry s/y Morgengry

ps. Hadde forresten en aldri så liten "ulykke" i morges. Klarte å få kokende kaffevann over høyre underarm, 2. grads forbrenning, :-( Men heldigvis bare 1. gr på venste lår..... Har fått god behandling med rette innkjøpte brannsalver og et rennende gele med våtserviett oppi, som tydeligvis inneholder litt bedøvelse i tillegg, iflg. Bård, fordi at for øyeblikket føles det slett ikke verst!

psps. For å følge oss på yellobrick, vi har tracking ombord, må dere gå inn via ARC sine sider. Der ser dere oss!!

image/jpg

image/jpg