Entusiaismen lenge leve!! 21:49.596 N 22:41.833 W

Morgengry
Bjerkås, Bård & Gry Enger
Fri 29 Nov 2013 09:18
God morgen, følgere!

1000-takk for hyggelige SMS-meldinger. Vi skjønner at det er begrenset med tegn dere kan skrive, men vi synes ikke det gjøre noe om dere sender 2 elelr 3 for den sags skyld! Noen av dere klarer til og med å få med navnet deres i "overskriften", dvs. jeg ser før jeg åpner meldingen hvem det er ifra. Noen er helt anonyme, men meldingen er jo hyggelig for det ;-)

Hege:  Du har gjort det helt "riktig"!  Takker for en hyggelig melding og du kan hilse Ella å si at det vil komme pakke i posten for GOD hjelp med å regne ut hvor mye vann og diesel vi trengte underveis ;-) Det skal bli spennende å se om beregningene er riktige!

Torvald: Du har gjort det helt "riktig". Muligheten for å se hvem du er, var tilstede!

Fridtjov: Du har også gjort det helt "riktig". Det er hyggelig å tenke på at nå er det dere som sitter i andre enden av satelitt-telefonen og sender meldinger. For ikke så altfor mange år siden, var det oss... ;-)

Ingelinn:  Du gjør det også riktig, selv om vi lurer litt på hva Bård skulle huske?... ;-)

Bjørn-Åge&Elisabeth: Dere klarte å skrive hilsen fra dere, så dermed så vi hvem den meldingen var fra. Dere skulle jo vært her selvsagt ;-)

Mamma/pappa:  Det ser ut som du har sendt melding til oss, men kun telefonnummeret kommer opp.  Kan dere prøve en gang til?

Marit: Deg skjønner vi hvem er ;-) Foreløpig har du full score på antall meldinger, noe parteren din liker veldig godt ;-)  

Vi har måtte gå for motor det siste døgnet, tutlet avgårde i 1500 omdreininger, det har vært blikk stille. Ut på kvelden/natten begynte det å blåse 2-4 sek./m. fra øst. Vi valgte å ikke heise seil i mørket, men håpte på at vinden ville holde til det lysnet. Og det gjorde det, dreiende kl. 03:00 til Sørøstlig.  I skrivende stund kl. 08:20 seiler vi for barbord halser, 220 gr. med et stikk i skjøte (for å gjøre frokostlagingen og skribentens "situasjon" litt mer "behagelig", ikke fullt så på skjeve... Vinden har dreid noe mer  og kommer fra øst-sør-øst. Vindstyrke er ca. 6 sek./m gjn.snitt og vi seiler i over 7 knop.  Dette kan vi like :-) I tillegg styrer crew 4 H.Vane....

Vi seiler mot første anbefalte VP, og likte svært gode det som Mads skrev helt til slutt i meldingen sin.....  "så neste VP og så rett til Karibien".... ;-)

Det er overskyet vær i dag. Likevel merker vi at temperaturen stiger, vi trengte ikke så mye klær på oss i natt ;-) I går, midt på dagen, hadde vi nærmere 30 grader, sol og sjøtemperaturen er også bra, opp i 25 iflg. vårt barometer. Det er litt regn i luften, men for en bergenser er det ikke til å nevne en gang!

Observasjoner i løpet av de siste 24 timer:
- 4 hval svømte majestetisk på tvers av vår rute. Utrolig flott å se hvordan de svømmer opp-og-ned i havet. Havet var HELT speilblankt på de tider, så vi kunne se de lenge på forhånd.
- 1 seilbåt, som tydeligvis ikke var med i ARC. De badet og koste seg, uten en tråd..., og der kom vi sigende, midt utpå Atlanteren ;-)
- Ellers ser vi noen fugler i ny og ne. Det er fugler som lever her uti i Atlanteren, for de kommer ikke ombord til oss for en "hvilestund".
- I natt har vi sett en seilbåt nord for oss. Det er hyggelig å se litt lys i nattemørket!  For i natt har det vært stummende mørke, ikke en stjerne en gang har tittet frem.

Middag en torsdag:  Pølsegryte!  Med masse poteter, gulerøtter, hvitløk og kål. I dag er det fredag og forpleiningssjefen får vel se om hun har litt på lur siden det er helg! ;-)

Bilde til venstre viser en typisk lunsj... ;-)  og bilde til høyre viser hvordan vi tar vare på all plastikken ombord, lurt hva?

Alt vel ombord! Vi har det meget bra her ute på havet. Gleder oss til ny værmelding fra Frivind ved Mads i dag kl. 18:00 UTC.

Masse hilsener fra Gry