Cat Island - The Bight: The Hermitage

SeaWalk op reis
Sergej & Isabelle Berendsen
Mon 3 May 2010 00:32

Gisteren zijn we in The Bight naar het hoogste punt van de Bahamas gewandeld, die heuvel is wel 62 (!) meter hoog. De temperatuur zat ruim in de dertig graden en in de zon was het flink heet. Het zweet gutste van onze ruggen. Maar zelfs de kinderen zijn helemaal zelf omhoog geklommen. Af en toe wilde Katie wel een handje. Op de heuvel koelde het iets af dankzij een lekker zeewindje.

Cat Island 004

Bovenop de heuvel staat een klein klooster. Vanaf beneden ziet het er groots en indrukwekkend uit. Maar van dichtbij zie je dat als in verhouding geminiaturiseerd is. De toren is slechts 4 meter hoog. Het kerkje is precies groot genoeg voor één mens en in de slaapkamer past net een klein bed.

Na de oorkaan van 1929, kwam Father Jerome naar de Bahamas om te helpen bij het wederop bouwen van de kerken die door de oorkaan zijn vernietigd. Aan het eind van zijn leven heeft hij een Hermitage gebouwd en heeft zich daar terug getrokken tot het eind van zijn leven. Prachtig om te zien. Gek om te ervaren, een mini klooster in de perfecte verhoudingen.

Cat Island 046Cat Island 014Cat Island 023

De Hermitage is één van de hoogtepunten van The Bight. Veel meer is er niet. De  volgende dag varen we dan ook verder.

Opmerkelijk punt: hoe of waarom weet ik niet maar onze VHF heeft de laatste dagen een absurde ontvangst. We spreken met Stolen Hour en Atjaya. DE afstand is circa 65 mijl. Wow. Tegelijkertijd ontvangen we constant de US Coastguard. Key West, Miami en zelfs North Carolina. Dat is 650 mijl. Af en toe meldt ook Tow Boat US zich. Na vijf dagen van verwondering is het plotseling afgelopen. Zou het te maken hebben met Solarflares? Zodra we internet hebben, zoek ik het uit.